3 באפריל 2010

44) מסעדות סיניות וקנטונזיות

Lung King Heen ממוקמת במלון ארבע העונות הנוצץ ומציעה לסועדיה את המיטב של המטבח הקנטונזי באווירה יוקרתית ונעימה מאוד... הדים-סם והכופתאות (dumplings) הם מן הטובים בהונג קונג והתפריט כולל גם מבחר של מעדני סנפירי כרישים וקיני ציפורים...

יקר למדי, אך משובח ! פתוח בכל יום לצהריים וערב. Four seasons Hotel Hong Kong, IFC complex, Central , טל': 3196-8880


Golden Bauhinia Cantonese Restaurant היא מסעדה עטורת שבחים ופרסים השוכנת במרכז התערוכות של הונג קונג ומתמחה במטבח קנטונזי מסורתי, עם נגיעות מודרניות... כדאי לנסות את המנות הזוכות שלהם (מנות שהביאו למסעדה פרסים בתחרויות).

חוץ מאוכל מדהים, יש למסעדה חלונות ענק דרכם אפשר להתבונן בנוף המרהיב של נמל ויקטוריה וקו הרקיע העירוני שמעבר לו.

פתוח לצהריים וערב. מעט יקר אך שווה. Hong Kong Convention and Exhibition Centre, טל': 2582-7728


Yung Kee היא מסעדה עטורת שבחים המגישה את האווז הצלוי הטוב בהונג קונג, אם לא בעולם כולו, לצידם של עוד מטעמים מן המטבח הקנטונזי.

אם אתם ממש רוצים לפנק את עצמכם (ולא אכפת לכם לשלם יותר בעבור התענוג), הזמינו מקום מראש ל VIP room שבקומה הרביעית או ל Yung's club שבקומה השמינית ותיהנו מתפריט מיוחד מאוד ושירות יוצא מן הכלל.

פתוח כל יום מ 11 בבוקר עד 11 בערב. 32-40 Wellington Street (ליד הפינה של D'aguilar – ממש קרוב ל Lan Kwai Fong ), טל': 2522-1624


מסעדת Fook Lam Moon החלה את דרכה לפני חמישים שנה כמקום צנוע והפכה לאגדה קולינארית של ממש...

הפילוסופיה של שימוש במרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר הקנתה למסעדה מעמד יוקרתי בסצינת האוכל של הונג קונג ולו בכדי... "המנות המיוחדות" שלהם כמו מרק סנפירי כרישים וצדפות אבאלון (Abalone) הן אולי הטובות ביותר העיר, אך גם מנות פחות "פלצניות" כמו ברווז צלוי, יונים צלויות, קציצות לוקוס בטיגון עמוק וכמובן דים-סם הן טעימות להפליא...

המחירים גבוהים מעט בהשוואה למסעדה סינית ממוצעת אך חווית הסעודה פשוט נפלאה. פתוח כל יום לצהריים וערב.

Johnston Road No. 35-45, Wanchai (ליד הפינה של Luard, על נתיב הנסיעה של החשמלית – Tramway) טל': 2866-0663

Kimberley Road No. 53-59, Tsim sha Tsui (ליד הפינה של Observatory Road ומלון Empire Hotel Kowloon) טל': 2366-0286


Shanghai Garden מתמחה, כפי שמרמז שמה, במטבח של אזור שנחאי, למרות שהיא מגישה גם מספר מטעמים ממטבחים סיניים אחרים... המסעדה ממוקמת בליבו של אזור הבנקאות והעסקים של הונג קונג וחביבה במיוחד על אנשי צווארון לבן, מה שהופך אותה למעט מלאה בשעת הצהריים...

פתוח כל יום לצהריים וערב. Hutchinson House, Murray Rd., Central (ממש מעבר לפינה של Chater Garden), טל': 2524-8181


Liu Yuan Pavilion מגישה, כנראה, את האוכל השנחאינזי הטוב והאותנטי ביותר בהונג קונג... סרטנים שעירים (בעונה), ביצים מעושנות, "עוף שיכור", צלופח מטוגן קריספי ועוד כהנה וכהנה... העיצוב מזכיר קצת את שנות השבעים, אך האווירה נעימה ולא המונית מדי ולמרות שהמחירים מעט יקרים יותר מאשר במסעדות רחוב, חווית האוכל בפירוש מצדיקה אותם.

פתוח לצהריים וערב 3/F, The Broadway, 54-62 Lockhart Road, Wanchai (כמה דקות מיציאה C של תחנת הרכבת התחתית ב Wanchai), טל' 2804-2000


Peking Garden היא מסעדה אהובה ועטורת שבחים המתמחה, כפי שמרמז שמה, במטבחים של פקינג וצפון סין... כפי שניתן לצפות, מנת הדגל שלהם היא "ברווז בנוסח פקין" (Peking duck), הנחשב לאחד מהטובים בהונג קונג. כל ערב, בערך בשעה שמונה, הם עורכים "תצוגה" של הכנת אטריות אל מול עיני הסועדים...

פתוח כל יום לצהריים וערב. Basement, Alexandra House, Central (יציאה H של תחנת הרכבת התחתית "סנטרל"), טל': 2526-6456


Da Ping Huo היא מה שקוראים "מסעדת מטבח פרטי" (private kitchen): מדובר על מסעדות בוטיק קטנטנות שהתפתחו במקומות שלא יועדו להיות בתי אוכל מלכתחילה (למשל בתים פרטיים או משרדים) וצברו פופולאריות עצומה בשנים האחרונות... המסעדונת הזאת שייכת לשני אמנים המפגינים את כישוריהם גם בהכנת אוכל סיצ'ואני מעולה וגם בבידור הלקוחות...

המסעדה מביאה את התבלינים והעשבים טרי מסצ'ואן שבסין והארוחה היא חגיגה קולינארית אמיתית, אם כי צריך להזמין מקום זמן מה מראש.

Hollywood Road No. 49, Hilltop Plaza (ליד הפינה של Graham באזור SoHo) ,טל': 2559-1317


כל הזכויות שמורות ל אסיה-פסיפיק מדריכים בע"מ © 2009-2010

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה